Winterbanden

Korst Banden voor:

  • verkoop van winterbanden;
  • verhuur van winterbanden;
  • gratis opslag van winterbanden.

Waarom winterbanden?
1. Veilig,
2. Meer grip en trekkracht,
3. Meer comfort,
4. Betere afvoer van water of natte sneeuw,
5. tegenwoordig net zo geluidloos als zomerbanden.

Winterbanden zijn speciaal ontwikkeld om meer grip en minder slip te bieden, daarom is de winterband ten opzichte van een gewone of zomerband voorzien van een afwijkend profiel en een andere (zachtere) rubbersamenstelling. Rubber wordt onder invloed van kou harder en vanaf een bepaald punt wordt het rubber zo hard dat een optimale aanpassing van band op wegdek niet meer mogelijk is.

Vooral bij hogesnelheidsbanden (categorie T-tot 190km/u) ligt dit punt nog ver boven het vriespunt
(bij ca. 7 graden Celsius). Dit punt is bij winterbanden door een aangepaste rubbersamenstelling verschoven naar zeer lage temperaturen.

De band blijft flexibel en zorgt voor een goede grip wat resulteert in een betere wegligging en een kortere remweg. De winterband moet een minimale profieldiepte hebben van 4mm. Als het minder wordt is de band niet meer op zijn taak berekend en moet deze vervangen worden of kan eventueel in de zomermaanden verder worden afgereden.

Wanneer winterbanden?
Bij temperaturen lager dan 7 graden Celsius adviseren wij winterbanden om te leggen.
Het soepel blijven van de winterband vertaalt zich in een comfortabeler rijden, betere grip en veiligheid. Met name bij het rijden in de sneeuw is de winterband superieur!

Welke winterband?
Neem een band in de voorgeschreven standaard bandenmaat. Heeft u zeer brede banden/grote velgen dan kunt u het beste de kleinst voorgeschreven bandenmaat en velgen kiezen. Een breed contactvlak is bij gladheid immers een groot nadeel.

Verplicht?

Pas uw banden aan de weersomstandigheden aan! In een aantal Europese landen zijn winterbanden zelfs verplicht. Een compleet overzicht van de winterbandenplicht in Europese landen vindt u op: www.debandenwisselweken.nl of op www.vaco.nl.

Wij adviseren u graag bij de keuze van een bepaald merk.


[ HOME ]


 Korst Banden B.V.
webdesign: Fur Group

Korst Banden B.V.
Bedrijvenweg 4
4793 SK  Fijnaart
Nederland
T :
F :
E :
I :
+31 (0)168 - 46 22 44
+31 (0)168 - 46 34 81
info@korstbanden.nl
www.korstbanden.nl