Velgen

Merken overzicht:
AEZ, ALUTEC, ANZIO, ARCASTING, ATS,
BROCK,
DOTZ, DEZENT,
ELTEX, ENZO, ETA BETA,
FOX,
INTER ACTION,
MILLE MIGLIA, MIM, MONACO, MSW
OZ,
ROSSO,
SOLEIL, SPARCO,
X TREME

Een goed gekleed persoon herken je aan zijn goed verzorgde schoenen. Bij een auto is dat precies hetzelfde. De finishing touch voor een mooie, sportieve auto bestaat uit vier esthetisch verantwoorde en goed verzorgde wielen. Die bieden bovendien nog eens een aantal voordelen.

De voordelen
Lichtmetalen wielen dragen aanzienlijk bij aan de moderne styling van de auto. De voordelen van deze wielen liggen onder meer op het gebied van de vormgeving en het gewicht. Technisch gezien heeft het lichtmetalen wiel vooral een betere maatnauwkeurigheid en is het vormvaster. Verder vloeit, door de betere warmtegeleiding van lichtmetaal, de door de bandvervorming ontwikkelde warmte sneller af. Hierdoor bereiken band- en remsysteem een minder hoge bedrijfstemperatuur, wat de levensduur van de componenten en de veiligheid ten goede komt.

ET-waarde
De ET-waarde (Einpresstiefe = offset), ook wel wielbolling genoemd, is de afstand tussen de hartlijn van het wiel tot de wielflens (zie W in afbeelding).

De ET-waarde geeft het aansluitpunt van het wiel weer en bepaalt of een wiel hol of bol is. Hoe hoger dit getal, des te verder dit aansluitpunt naar buiten ligt. Het wiel zal in dat geval verder in de wielkast naar binnen komen. Een lage ET-waarde betekent dat het wiel meer naar buiten komt. Per autotype en wielbreedte kan de ET-waarde variŽren tussen een ondergrens en een bovengrens. Hierbuiten zijn aanpassingen aan de auto vereist.
De ET-waarde is nu 4.

Repareren van velgen

Bij Korst Banden kunt u terecht voor o.a. de volgende reparaties:

  • Wiel afdraaien;
  • Wiel lassen;
  • Wiel richten.

Breng uw beschadigd wiel mee voor een deskundig advies.


[ HOME ]


 Korst Banden B.V.
webdesign: Fur Group

Korst Banden B.V.
Bedrijvenweg 4
4793 SK  Fijnaart
Nederland
T :
F :
E :
I :
+31 (0)168 - 46 22 44
+31 (0)168 - 46 34 81
info@korstbanden.nl
www.korstbanden.nl